Zahvala / Thank you


 

Redarkama i redarima, bez kojih Povorke ne bi bilo: Zorici V., Marijani B., Ani B., Ani K., Anamariji L., Andrewu H., Antoniji M., Branki J., Damiru Č., Danieli P., Gloriji G., Ivani Z., Josipu J., Josipi B., Jovici L., Katarini J., Luki Č., Ljubi M., Mariji I., Mariji P., Martini S., Matei P., Matiji Š, Sunčici J i Velimiru G.

Veliko hvala Mreži antifašistkinja za pomoć u organizaciji redarki i na posudbi megafona.

Volonterkama i volonterima u Tjednu ponosa / Pride Week-u: Damiru, Mariju, Danieli, Mensuri, Branimiru Luki i Sari.

Vrijednim i kreativnim ljudima koji su izrađivali/e transparente i ukrase: Luka G., Katarina S., Antonio P., Barbara J., Matej M., Karlo J., Sunčica L., Matija D., Matija Š., Hana Š., redarka Martina Š., Patrik P., Ivor D. i Mirna D.

Fotografkinjama i fotografima: Josipu Čizmiću, Nini Đurđević, Kristini Josić, Ivanu Tiboru Grujiću, Fatonu Berzati Tonfi i Ivi Spieglu.

VELIKO HVALA Marini Škrabalo, Dini Markešiću na emotivnim i nabrijanim govorima te Remi, Elementalu, Anti Zvonimiru Stamaču i APOB-u na glazbenoj podršci i predobroj atmosferi na Ribnjaku!

VELIKO HVALA Le Zboru što je otvorio Povorku ponosa hrvatskim budnicama, uključujući i prijepjev Gajeve „Još Hrvatska ni propala“.

Bubnjarkama i bubnjarima: Drum’n’bijesu (Andrej P., Sven J., Marko M., Jelena Č., Sara P., Mia Č., Maja G., Antonia B., Doria J., Jelena A., Branimira M., Aleksandar D., Dunja K., Lina G., Marta L., Josipa C., Vanja M. i Denis G.) i Zlim bubnjarima  na podizanju atmosfere, bubnjanju i buci.

Dori Bilandžić na grafičkoj opremi postera za film „Prajd za sve nas!“ i opremi za prajd majice, čarape i kape.

Istraživačicama i istraživačima koje/i su istraživale/i petnaestogodišnji utjecaj Zagreb Pridea na društvo: Vesni Kesić, Nicole Butterfield, Sanji Đurin, Hani Čopić i Pavlu Parunovu kao i Amiru Hodžiću na suradnji na ovom projektu.

Svima koje/i su sudjelovale/i u izradi filma „Prajd za sve nas“: Ani Opalić, Branki Juran, Dani Budisavljević, Dori Bilandžić, Dorinu Manzin, Karli Horvat Crnogaj, Marku Gregoviću, Matei Popov, Noah Pintariću, Trpimiru Matasoviću, Tomislavu Medaku, Viktoru Zahtili te Le Zboru, Dunji Knebl, Tús Nui i Stampedu na glazbi. Film ne bi bio realiziran da snimke nisu ustupile/i: RTL Televizija, Nova Tv, Jabuka TV, Queer.hr, Crol.hr, Kreativni sindikat, Fade In, Iva Kraljević, Marko Strpić, Almir Fakić, Tomislav Fiket, Zrinka Matijević Veličan, Dijana Mlađenović, Dubravka Kordić i Hrvoje Mabić.

Snimke ustuplile/i: Ana Opalić, Noah Pintarić, Suzana Arslani, Dana Budisavljević, Tanja Kuprešanin, Igor Premužić, Boris Vrdoljak, Viktor Zahtila, Dean Mikelić, Igor Grubić i Natalija Sokol Kvesić

Partnericama i partnerima u organizaciji Tjedna ponosa / Pride Week-a: Galeriji Laval Nugent gdje se održala izložba „17:15“, EKS sceni gdje su se održavale plesne radionice, Centru za ženske studije i Ivanu Maričiću na organizaciji programa „Mama, možemo li malo popričati“, muzeju Mimara koji nam je ustupio mjesta za zastave duginih boja na svojim stjegovima, autorici izložbe „17:15“ Nini Đurđević i i autoru izložbe „Nagon za slobodom“ Zvonimiru Novaku aka Klonku, galeriji Baza i BLOK-u na ugošćavanju i pomoći oko Klonkove izložbe, Kitici Kekić na DJ setovima, Multimedijalnom institutu (MAMA-i) na svemu još od 2002., književnom klubu Booksa na dugogodišnjoj podršci našem radu, LGBT centru Zagreb i Iskoraku što nas je ugostio u Pride Week-u, Das Kvltu na prekrasnom partyju, House of Flamingu na organiziranju Pride Partycipacije, CroL-u na rođendanskom partyju koji je ušao u naš Pride Week, Duginim obiteljima i Trans Aidu za koje uvijek ima mjesta u Pride Week-u, Hrvatskom društvu likovnih umjetnika koji je otvorio svoja vrata za predstavljanje naše studije utjecaja, Zelenoj akciji  i Biciklopopravljaoni na svemu što možete i ne možete zamisliti, Vinylu – našem drugom domu u Pride Weeku, MM Centru Studenskog centra i Štefici Bartolin na ustupanju prostora i logističke podrške za film „Strike a Pose“ kao i Borisu na još jednoj genijalnoj koreografiji i radionici za Povorku.

Kinu Europa i Močvari na suradnji oko onoga gdje je sve započelo i završilo: otvorenje Pride Weeka i Pride Partycipacija.

Također moramo zahvaliti i svojim suradnicama i suradnicima s kojima smo u partnerstvu osigurale/i osvježenja i ugodnu i sigurnu atmosferu za vrijeme Pride Weeka i Povorke ponosa: Ivanu Kneževiću iz A Most Unusual Gin Gardena, , Ministarstvu titlova na prijevodima filmova, Hipermedija produkciji na tehničkoj podršci filmskom programu, kao i zaštitarskoj tvrtki Securitas na dugogodišnjoj suradnji, Dinky Winkyu na struji, M Soundu na najjačem razglasu do sad na Ribnjaku, Sindikatu biciklista, Infoshop knjižnici Pippilotta i Veleposlanstvu Kraljevine Danske koji su nam posudili bicikle za razglase u Povorci, kao i Ivi Knežević koja je sastavila playlistu. Gradskoj čistoći i komunalnim redarkama i redarima na razumijevanju i strpljenju za sve naše upite, zaposlenicama i zaposlenicima raznih gradskih ureda i zavoda koji su s nama već petnaestu godinu, policijskim djelatnicama i djelatnicima iz Petrinjske 30, a posebno iz Petrinjske 20 i Odjela za javni red.

Donatoricama i donatorima: svim građankama i građanima RH i dijaspori koje/i su nas nesebično podržavale/i kroz svibanj i lipanj simboličnim donacijama – ove godine bilo vas je bilo preko 200. Uredu za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture na dugogodišnjoj podršci našim programima. Veleposlanstvima Kanade, Sjedinjenih Država i Kraljevine Norveške na financijskoj podršci programima. I velika zahvala fondaciji Open Society Foundation (OSF) na trećoj godini podrške našoj borbi za slobodno, otvoreno i sekularno hrvatsko društvo.

Sponzorima: Act Printlabu na tisku i štampi svega vezanog uz Pride Week i Povorku ponosa, Madisonu na malim tajnama velikih moći, Food Harmonyju na rainbow noodlesima koje smo poslužili/e na otvorenju Pride Week-a, restoranu Nishta za hranu na otvorenju Pride Week-a, Matošević Wines na vinu koje smo točili/e u HDLU-u i galeriji Laval te White Mouse Booze House na cugi za otvorenje izložbe „17:15“.

Veliko hvala našim medijskim pokroviteljicama i pokroviteljima: Radio Studentu koji nas je danima najavljivao na svojim radio valovima i koji je prenosio naše tonove tijekom Povorke ponosa, CroL portalu na praćenju našeg rada i tjedniku Novosti koji nam je ustupio besplatni oglas poziva u prajdizane/ke.

Hvala svima onima koje/i ne možemo navesti, ali su svojim radom i podrškom doprinijele/i 15. Prideu u Zagrebu.

Solidarni pozdravi,

Članovi i članice Tima za povorku, članice i članovi te zaposlenice i zaposlenici Zagreb Pridea:

Mateja Vrban, Iva Marić, Ivana Prodan, Andrea Vidović, Bruno Mikec, Helena Ilijaš, Ivori Sošić, Matej Duvnjak, Abel Čavić, Jana Dora Horvat, Ivan Tranfić, Antonio Dominik, Vedran Brblić, Jana Kujundžić, Monika Jukić, Luka Nimac, Nikola Zdunić, Zvonka Babir, Jelena Poštić, Marko Jurčić, Dina Jokanović, Petra Tomašić, Mia Gonan, Ana Čurković, Matea Kosovec, Vanja Dergić, Franko Dota, Ivan Novosel i Simona Skuzin